Starta förening

Vill du också starta en förening? Fyll bara i föreningsblanketten först! Maila globala.gymnasietsforeningar@gmail.com för allting som rör föreningar.

För att få bättre ordning på kårens ekonomi har styrelsen tagit fram en ny blankett för ansökan om bidrag. För att kunna få bidrag måste blanketten lämnas in till styrelsen och bli godkänd INNAN du/ni införskaffar det bidraget. 

Däremot behöver blanketten inte alltid användas, utan de gånger en bidragsansökan MÅSTE fyllas i är när;

1. du eller din förening ansöker om bidrag över 100 (ett hundra) kr. 

2. du vill vara 100% säker på att du får tillbaka pengar du lägger ut för exempelvis fika till din förening även om beloppet är lägre än 100 kr. 

Bidragsansökan

Om du eller din förening ansöker om bidrag på 1000 (ett tusen) kr eller mer MÅSTE även en enhetsbudget fyllas i, mallen finner du nedan:

Enhetsbudget

Föreningar

Bokklubben

Kontakt: biblioteket@globala.se

Fikar, läser, diskuterar, fikar igen, läser någon mer sida, författare, mer fika.  

 

 Globalas Korgboll förening

    Kontaktperson: Kim Hallberg. korgbollforeningen@gmail.com

   VI SPELAR BASKET! Tisdagar 15-16 och fredagar 16:10-17.

  För alla, oavsett om du aldrig rört en basketboll eller spelar bland stjärnor, kom till oss!

    Vi finns på facebook: Globalas Korgbolls förening

Fotbollsföreningen

Kontaktperson: Vidar Fors. vidar.fors@globala.se

Vi spelar fotboll varje torsdag kl.16, följ med! För alla och skor är inget krav.

Vi finns på facebook: globalas fotbolls förening

Globalas Amnestygrupp

Kontaktperson: Siri Kalderén. siri.kalderen@globala.se 

Intresserad? Maila oss!

Globalas dansgrupp

Kontaktperson: Renity  Maáme Nyarkoa. renity.nyarkoa@globala.se

Detta ska vara Globalas ”dance crew”, här råder ”each one teach one” -metoden. Alltså att alla lär alla. Alla dansstilar är välkomna och inga förkunskaper krävs!

Globalas feministiska förening

Kontaktperson: Daniella Lich. daniella.l.charalambous@globala.se

En kommer i kontakt med oss genom att komma på möten, hugga tag i vår kontaktperson i korridoren, maila till vår kontaktperson eller genom att gå med i gruppen “globalas feministiska förening” på facebook och skriva ett meddelande där. Om du kallar dig feminist, går på globala, och vill vara medlem så passar du perfekt. Att gå med i gruppen på facebook är fördelaktigt om du vill veta vad som är på gång. Vi har inga fasta mötestider, men vi kör oftast på vardagar efter skolan, klassrummet vi vanligtvis har möten i är b212. Vem som helst i gruppen kan ordna ett möte, när som helst. Vi vill fungera som en stödpunkt för alla globalas feminister, där en kan söka allierade i kampen mot sexismen, syssla med olika former av feministisk konst och aktivism, titta på film, fika, diskutera, eller vad som helst som folk har lust med. Vi arbetar också för att vår förening ska vara så intersektionell och inkluderande som möjligt. Under det halvår som föreningen varit igång har jag hört lite olika saker sägas om den, vissa kallar den terapi, veckans oas från sexistiska idioter, jag tror att det är min favoritbeskrivning. För det är precis det vi borde, och vill, vara. Alla feminister behöver stöd ibland, vi är det stödet, vi är den säkra zon en kan falla tillbaka på när världen suger. Så kom och fika, diskutera, skratta och klaga med oss. När du vill, hur du vill. Du är välkommen.Scenarmén

Kontaktperson: Agnes Båvner Lorentzi. agnes.b.lorentzi@globala.se

Scenarmén är en musikalförening för alla som älskar scenen. Oavsett om du vill sjunga, dansa, spela teater, sy kostymer, bygga scenografi eller kanske alltihop, så finns det möjligheter för dig att bidra till föreställningen som vi sätter ihop tillsammans. Med eller utan talanger och erfarenheter, är du välkommen med i våran konstnärliga förening. Hos oss finns inga gränser eller krav, allt som behövs är en brinnande själ! Det lättaste sättet att bli medlem är att kontakta oss är via facebooksidan Globala Scenarmén, eller via vår kontaktperson. Du kan också komma på ett möte, det viktigaste är att du ser till att du blir uppskriven på en lista vi har. Storrep sker måndagar 16-18 i Aulan. Mindre möten och repetitioner sker regelbundet i mindre gruppkonstellationer i princip alla dagar i veckan. Alla som har en konstnärlig ådra hör hemma i Scenarmén, alla former av konstnärliga uttryck får plats under rubriken “musikal”.